Evenemang med Gagnrad 

Här kommer vi att visa genomförda evenemang med Gagnrad.

Speedway i Avesta 2019

Tisdagen den 18 juni 2019 var vi ett drygt 20-tal bröder från logerna Aroshus, Odinsal och Gagnrad i Avesta för att vara med på årets Speedway-event på Avesta motorstadion. Vi skulle se Masarna tävla mot Lejonen från Gislaved och därefter skulle vi inmundiga Jansson med tillbehör.

Vi var 4 Gagnradbröder som åkte från Borlänge i ett skönt sommarväder, men när vi närmade oss Avesta började det regna. En rejäl regnskur en halvtimme före planerad matchstart ställde till det rejält för arrangörerna. Matchstarten blev en och en halv timme försenad. 

Masarna började bra med en 5-1 ledning i första heatet. Sedan följde några jämna heat. Men i heat 7 och 8 blev matchen för Masarna lika mörk som himmelen. 

Då beslöt vi oss för att åka till Korskrogens Bystuga och värma oss med Jansson och tillbehör. Eftersom kvällen på motorstadion var allt annat än varm och vi var frusna så försökte vi värma oss så fort vi kunde med de attribut som fanns tillhands. Vi blev snabbt varmare och stämningen steg i takt med att attributen minskade.

Vi som köpte program var med i en utlottning och där ett av priserna var en hjälm signerad av Antonio Lindbäck. Och den vanns av SLM Tomas Lindkvist.

Men som alltid så når en trevlig kväll en tidpunkt när man måste tänka på morgondagen och dra sig hemåt. Vi var ett gäng bifrostbröder som tackade för det trevliga arrangemanget och ser fram emot nästa år.


Trav på Romme 2018

Travkväll på Romme

Fredagen den 1:a juni 2018 var vi ett drygt 20-tal bifrostbröder med damer på Romme travbana för att se på trav och kamma hem en storpott på V65.

Kvällen började med att vi fick en visning av vad som finns på en travbana och hur saker och ting fungerar. En av kvällens kuskar visade oss en travhäst och berättade lite om olika utrustningar som kan finnas på en häst under tävlingen. Han skulle själv köra hästen som visades upp för oss i kvällens första lopp och han trodde mycket på en seger för dem. (De som lyssnade på kusken och spelade på honom och hans häst fick en bra början på spelkvällen).

Därefter intog vi plats i restaurangen där vi åt en god sommarbuffé med ädla drycker för de som ville ha det.

Broder Hans och Per-Åke gjorde iordning ett V65-system för oss, så att vi alla skulle kunna gå hem med fickorna fulla med pengar. Men tyvärr så gick det inte så bra med V65-systemet, så vi fick spela var och en efter eget huvud, och för några gick det någorlunda bra och för några gick det sämre.

Speedway i Avesta

Den 29 maj 2018 samlades ett 10-tal Gagnradsbröder tillsammans med bröder från Aroshus Västerås och tittade på när Masarna tävlade i Speedway på Avesta Motorstadion. Det var mycket publik i den sköna försommarkvällen, men tyvärr hade Masarna inte någon av sina bättre dagar och förlorade stort. Vi var några som aldrig hade sett en speedwaytävling live tidigare och det var en intressant upplevelse.

Efter tävlingen samlades vi i Bystugan för att inmundiga Jansson med traditionella tillbehör. Då hade damer till några bröder anslutit och vi hade en mycket trevlig afton. Kvällen slutade ganska sent, men alla var nöjda med kvällen och hoppas att vi kan göra om det nästa år.